Taptaze Bir Lezzet Şöleni

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan közlenmiş mantar salatası, hem pratik hem de son derece lezzetli bir tarif. Taptaze yeşillikler ve közlenmiş mantarların muhteşem uyumu, damağınıza unutulmaz bir deneyim sunacak. Bu eşsiz salata tarifini denemeden geçmeyin! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde şık bir sunum seçeneği olacaktır. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri bir araya getirerek, kısa sürede enfes bir salata hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz de bu lezzetten çok hoşlanacaklar.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes salata için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabilir. Bir adet kuru soğanı incecik doğrayarak başlayabilirsiniz. Ardından, bir adet domatesi küp küp doğrayın. 1-2 adet sivri biberi de yine küp küp doğrayarak hazırlayın. 10-15 adet mantarı iyice temizleyip, ortadan ikiye kesin. 5-6 dal maydanozu ince ince kıyın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz, sumak ve toz biber de malzemeleriniz arasında yer alıyor. Tüm malzemeler hazır olduktan sonra, közleme işlemine geçebilirsiniz.

Közleme ve Sunum

Hazırladığınız mantarları, zeytinyağı ile birlikte bir tavada veya ızgarada güzelce közleyin. Mantarlar közlenirken, diğer malzemeleri de hazırlayabilirsiniz. Közlenen mantarları bir kapta, doğranmış soğan, domates ve sivri biber ile karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, nar ekşisi, tuz, sumak ve toz biberi ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Yanında tercih ettiğiniz ekmeklerle veya diğer mezelerle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzeme Listesi

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1-2 adet sivri biber
  • 10-15 adet mantar
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Sumak
  • Toz biber