Muhteşem Bir Lezzet: Alaca Çorba

Komşularınızın bile kapınızı çalıp, bir tabak isteyeceği kadar lezzetli ve doyurucu bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu eşsiz alaca çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacak. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel bir alaca çorba deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu çorbanın eşsiz aroması, damaklarınızda uzun süre kalacak. İşte, enfes alaca çorba tarifimizin detayları:

Gerekli Malzemeler

* 1/2 su bardağı nohut
* 1/2 su bardağı yeşil mercimek
* 1/2 su bardağı aşurelik buğday
* 2 yemek kaşığı salça
* 6 su bardağı su
* 2 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarhun otu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle nohutları, yeşil mercimekleri ve aşurelik buğdayı en az 2 saat önceden suda ıslatın. Daha sonra geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince ince doğradığınız kuru soğanları kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Islattığınız nohut, mercimek ve buğdayı tencereye ekleyin. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 45-60 dakika, malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağını, tarhun otunu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Hazırladığınız alaca çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serperek sunabilirsiniz.