Muhteşem Bir Lezzet: Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pilav

Tane tane dökülen pilav severler için enfes bir tarif. Bu pilav tarifi, alışılmışın dışında lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Kuru kayısının tatlılığı ve zerdeçalın baharatlı dokunuşunun mükemmel uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, özel günlerinizde veya hafta içi yemeklerinizde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Şimdi, bu eşsiz lezzeti birlikte keşfedelim!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 4 adet kuru kayısı* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı pirinç* 2 su bardağı sıcak su

Pilavımız Nasıl Hazırlanıyor?

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte kokuları çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Doğranmış kuru kayısıları ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun. Ardından, iyice yıkadığınız pirinci tencereye ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişen pilavı 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!