Lezzetli ve Pratik Köri Soslu Tavuk

Pratik ve lezzetli bir akşam yemeği arayışındaysanız, bu kremasız köri soslu tavuk tarifi tam size göre! Bu tarif, hem hızlı hazırlanması hem de enfes lezzetiyle sofralarınıza renk katacak. Malzemeleri muhtemelen zaten mutfağınızda mevcut. Hazırlık aşamaları da oldukça basit ve anlaşılır. Aileniz ve misafirleriniz bu yemeği çok sevecek. Deneyin ve siz de bu kolay ve lezzetli tarifin tadını çıkarın. Artık restoran kalitesinde bir yemeği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz!

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve yaygın olarak bulunan ürünlerden oluşuyor. İşte köri soslu tavuk için gerekli malzemelerin listesi:
* 500 gr. tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
* 200 gr. kültür mantarı (dilim doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı fesleğen
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1,5 su bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı köri tozu
* 1 çay kaşığı sarımsak tozu
* Sıvı yağ

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavukları, soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi ve mantarları orta ateşte sıvı yağda hafifçe kavurun. Tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ekleyin ve baharatlar iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta tam buğday ununu hafifçe kavurun. Daha sonra sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız sütlü sosu tavuk karışımına ekleyin ve köri tozu ve sarımsak tozunu da ilave edip, iyice karıştırın. Düşük ateşte 10-15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sos kıvamlanana kadar ara ara karıştırmayı unutmayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!