Muhteşem Lezzette Kremasız Çilekli Manolya
Damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak, enfes ve pratik bir tarifle karşınızdayız! Bu kolay kremasız çilekli manolya tarifiyle, hem zamandan tasarruf edecek hem de misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Hazırlaması oldukça basit olan bu tatlı, özel günlerinizin yanı sıra, günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılayacak lezzet dolu bir seçenek. İşte, ağızda dağılan, hafif ve ferahlatıcı bir lezzet deneyimi sunan tarifimizin detayları. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanış adımlarını takip ederek kısa sürede bu enfes tatlıya ulaşabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayacağınız bu tatlı, sofralarınızın en gözde tatlısı olmaya aday.Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 15 adet taze çilek- 1 paket bebe bisküvisi
Adım Adım Hazırlanışı
1. Öncelikle, bir kapta mısır nişastası, un ve şekeri iyice karıştıralım. Daha sonra, sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım. Yumurta sarısını ve vanilyayı da ilave edip karıştırmaya devam edelim.2. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kremayı pişirelim. Kıvamı koyulaşmaya başladığında tereyağını ekleyip bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
3. Bebe bisküvilerini, bir tepsiye tek sıra halinde dizelim. Soğumuş olan kremayı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayalım.
4. Çilekleri yıkayıp, dilimleyerek kremanın üzerine güzelce yerleştirelim. Dileyenler çilekleri bütünüyle de kullanabilir.
5. Hazırladığınız çilekli manolya tatlısını buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti daha da ortaya çıkar. Bu enfes ve pratik manolya tatlısını afiyetle yiyin!