Kremalı Domates Çorbası: Lezzetli Bir Tarif

Klasik domates çorbasına yeni bir bakış açısı getiren bu tarif, süt ile zenginleştirilmiş kıvamı ve enfes tadıyla damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Malzemeler özenle seçilmiş olup, her kaşıkta mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. Hazırlanışı oldukça pratik ve hızlı olduğu için, kısa sürede sofranızı süsleyecek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Çorbanın pürüzsüz ve kremamsı kıvamı, sütü ve tereyağını doğru oranda kullanmaya bağlıdır. Eğer daha yoğun bir lezzet isterseniz, domates salçası miktarını biraz artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes sütlü domates çorbası için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:
* 4 adet olgun domates
* 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
* 4 su bardağı su

Süsleme İçin

* 1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
* 2-3 adet kruton
* 1 tutam taze maydanoz

Hazırlanış

Öncelikle, domatesleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Ardından, bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip orta ateşte eritin. Doğranmış domatesleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Domates salçasını ilave edip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Unu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, suyu yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Daha sonra, çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Son olarak, sütü ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kısa süre kaynatıp ocaktan alın. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kruton ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.