Nefis Kremalı Tavuk Rulonuz İçin Malzemeler

8 adet ince fileto tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, birer adet orta boy yeşil ve kırmızı dolmalık biber, orta boy havuç, bir adet kereviz sapı, küçük boy kabak, 4 adet mantar, 3 yemek kaşığı krema, yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, lezzetli bir yemek için gerekli malzemelerdir. Bu malzemeler ile ağızda dağılan bir tavuk yemeği hazırlayabilirsiniz. Özellikle sebze sevenler için oldukça doyurucu ve sağlıklı bir seçenek olacaktır. Hazırlama süreci oldukça pratik ve kolaydır. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Yemeğinizi daha zengin hale getirmek için üzerine taze kekik veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Servis ederken yanında pilav veya patates püresi tercih edebilirsiniz.

Tavuk Rulonuzun Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk göğüslerini incecik açın. Soğanı, sarımsağı, biberleri, havucu, kerevizi, kabak ve mantarları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından diğer sebzeleri ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelere krema, muskat cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin. Hazırladığınız sebze harcını, açtığınız tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve rulo haline getirin. Ruloları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tavuk rulonuzun kızarmasını ve iç harcının iyice pişmesini kontrol edin. Pişen tavuk rulonuz servise hazır! Sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir.

Sunum Önerileri

Bu enfes sebzeli tavuk rulonuz için bir çok sunum önerisi vardır. Sadece kendisini servis edebileceğiniz gibi, yanında pilav, patates püresi veya farklı bir garnitür ile servis edebilirsiniz. Üzerine taze otlar serperek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Ayrıca, farklı soslarla da zenginleştirebilirsiniz. Özel günlerinizde veya haftasonu yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!