Nefis Kremalı Kadaıflı Muhallebi Tarifi

Çıtır çıtır kadayıf ve cevizle buluşan bu muhteşem muhallebi, sütlü kremalı hafif tatlı sevenlerin yeni favorisi olacak. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem misafirlerinizi hem de ailenizi mutlu edeceksiniz. Özellikle özel günlerinizde şık bir sunumla servis edebilir, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, malzeme çeşitliliği açısından da oldukça zengindir. Ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz bu tatlıyı denemeden geçmeyin. Malzemelerin kalitesi, tatlılarınızın lezzetini doğrudan etkiler. Bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli malzemeler tercih etmeniz önerilir.

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

* 3 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı şeker
* 4 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 kutu krema

Kadaif İçin Gerekli Malzemeler

* 200 gram kadayıf* 2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı arttırılabilir)
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanış

Öncelikle, muhallebi için; nişasta, un ve şekeri bir kapta karıştırın. Sütü yavaşça ekleyerek çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip iyice karıştırın. Kadaif için; kadayıfı bir tavada tereyağı ile hafif kızarana kadar kızartın. Üzerine şekeri ve dövülmüş cevizi ekleyerek karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine kızartılmış kadayıfı ve cevizi dökün. Servis etmeden önce buzdolabında en az 1 saat soğutun. Afiyet olsun!