Süt ve Yoğurt Yok, Lezzet Var!

Süt ve yoğurt kullanmadan, enfes bir kek yapmak mümkün mü? Elbette! Bu tarifimizde, hem kolay hem de pratik bir şekilde, süt ve yoğurt içermeyen, damak zevkinize hitap edecek nefis bir kek pişireceksiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede fırında mis gibi kokan, yumuşacık bir keke sahip olacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklardır. Denemeden geçmeyin! Bu tarifi, yeni başlayanlar için bile ideal bir başlangıç noktasıdır.

Gerekli Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 çay bardağı su
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 - 3,5 su bardağı un

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle, geniş bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Pürüzsüz ve köpüklü bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından, suyu ve vanilyayı ekleyip karışımı iyice birleştirin. Kabartma tozunu eleyip un ile karıştırın ve yavaş yavaş, hazırladığınız karışıma ekleyin. Unu azar azar ekleyerek, elemeden dolayı oluşan topaklanmayı önleyin. Hamurun kıvamını kontrol edin, gerekiyorsa un miktarını ayarlayın. Kulak memesi kıvamında olmalı. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Kekinizin daha da lezzetli olması için, fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ayrıca, kekinizin daha nemli kalması için, pişirmeden önce kek kalıbının tabanına bir parça yağlı kağıt koyabilirsiniz. Deneyerek kendi lezzet tercihlerinize uygun değişiklikler yapabilirsiniz.