En Kolay Mercimek Çorbası Tarifi
Yaz kış demeden sofralarımızın vazgeçilmezi olan mercimek çorbasını, en pratik haliyle sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir lezzete ulaşacaksınız. Sıcacık ve doyurucu bir çorba arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Hazırlanması ise oldukça kısa sürecek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Çorbanızı daha da lezzetli hale getirmek için isteğe bağlı olarak nane veya pul biber de ekleyebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek* 1 adet orta boy soğan* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 6 su bardağı sıcak su
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 adet limon suyu
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Patatesi de soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soğanı hafifçe kavurun. Havucu ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Domates salçasını da ilave edip bir dakika kadar kavurmaya devam edin.2. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve kısa süre kavurun. Üzerine sıcak suyu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak mercimekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika)
3. Pişen çorbayı blendırdan geçirerek püre haline getirin veya isteğe bağlı olarak püre yapmadan da tüketebilirsiniz. Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!