Hızlı ve Pratik Baklava Tarifi

Hazırlaması ayrı, pişirmesi ayrı, yemek için beklemesi apayrı zor baklavalar geçmişte kaldı! Bu tarifle, az malzeme ve minimum eforla enfes bir baklava deneyimi yaşayacaksınız. Tatlı krizlerinizi anında giderecek bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz. Çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak bu pratik baklava, misafirlerinizi de şaşırtacak. Hem yapımı kolay hem de lezzeti enfes olan bu tarif, herkesin kolayca yapabileceği kadar basit. Deneyip, siz de ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu görün. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik baklavaya bayılacaklar!

Gerekli Malzemeler

- 7 adet orta boy çubuk kraker, grissini, galeta veya pastane ürünü
- 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram kaymak ya da vanilyalı dondurma
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- 1 tutam tarçın (isteğe bağlı)

Urumdaş Baklava Hazırlanışı

1. Öncelikle, tereyağını eritin ve şekerle karıştırın.
2. Çubuk krakerleri, hazırladığınız tereyağı ve şeker karışımına batırın.
3. Bir kaba, krakerleri dizin. Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin (isteğe bağlı).
4. Son olarak, kaymak veya vanilyalı dondurmayı üzerine yayın.
5. Dilerseniz, dondurmayı biraz daha yumuşatmak için birkaç dakika bekleyebilirsiniz.
6. Afiyet olsun! Bu kolay ve lezzetli Urumdaş Baklava'nın tadını çıkarın.
7. Çay veya kahvenizin yanına mükemmel bir eşlikçi olacaktır.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, krakerleri tereyağı-şeker karışımında daha uzun süre bekletebilirsiniz. Farklı kurabiye türlerini de deneyebilirsiniz.