Çikolatalı Yaş Pasta Hazırlama

Doğum günleri ve özel kutlamalar için mükemmel bir seçenek olan bu kolay çikolatalı yaş pasta tarifiyle, harika bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Bol çikolata ve enfes tadıyla misafirlerinizi büyüleyecek bu tarif, pratikliğiyle de öne çıkıyor. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için, deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pastayı çok seveceklerdir. İşte adım adım yapılışı ve malzemeleri:

Pasta Kekinin Malzemeleri

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay bardağı ılık su
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı tuz

Pasta Kremasının Malzemeleri

* 1 paket toz pasta kreması
* 1,5 su bardağı soğuk süt
* 1 paket bitter çikolata (Kremaya katılacak)
* 120 gram bitter çikolata (Ganaj için)
* 200 gram sıvı krema (Ganaj için)
* 1 tutam çikolata parçaları (Süsleme için)
* 1 tutam kakao (Süsleme için)

Kolay Yaş Pasta Tarifi

Öncelikle, yumurta, şeker, ılık su ve limon suyunu derin bir kapta çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta 1/2 su bardağı sütü hazırlayın ve pasta hamuruna azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan keki ikiye kesin.
Pasta kreması için toz pasta kremasını soğuk süt ile birlikte paket üzerinde belirtilen şekilde çırpın. Çırpma işlemi sırasında, incecik doğranmış bitter çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın. Soğuyan kekin arasına ve üzerine kremayı yayın. Ganaj için, kıyılmış bitter çikolatayı sıvı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın ve kıvamı koyulaşınca kremanın üzerine dökün. Son olarak, çikolata parçaları ve kakao ile pastayı süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!