Lezzetli ve Renkli Bir Kebab

Baharın enerjisini sofranıza taşıyacak, göz alıcı ve enfes bir kebab tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sevdiklerinizi etkileyecektir. Kırmızı, sarı, turuncu renklerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu bahçıvan kebabı, sunumuyla da sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizi dikkatlice inceleyerek, siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, pratik adımları izleyerek kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 25 gram tereyağı
* 500 gram dana kuşbaşı et (veya tercihe göre kuzu eti)
* 3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 3 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy kuru soğan (küp doğranmış)
* 1 adet çarliston biber (küp doğranmış)
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle, dana kuşbaşı etini bir tavada tereyağı ile hafifçe kavurun. Daha sonra, küp doğradığınız domatesleri, patatesleri, havuçları ve soğanı ete ekleyin. İyice karıştırarak yaklaşık 5 dakika birlikte kavurun. Ardından, çarliston biberi de ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave edin. Tüm malzemeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak, etin ve sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayın. Servis etmeden önce sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir bahçıvan kebabı için, etinizi marine ederek kullanabilirsiniz. Ayrıca, baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Sebzeleri dilediğiniz gibi çeşitlendirebilir, renk uyumuna dikkat ederek farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Et ve sebzelerin eşit şekilde pişmesi için, arada bir karıştırmayı unutmayın.