Nefis Köfteli Soğan Halkaları

Bu tarifte, klasik soğan halkalarına lezzetli bir köfte sürprizi ekliyoruz. Hem görüntüsü hem de tadıyla enfes olan bu atıştırmalık, hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. İster bir akşam yemeği için ana yemek olarak, ister aperatif olarak sunabilirsiniz. Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile herkesi kendine hayran bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var, bunlara dikkat ederseniz mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Özellikle soğan halkalarının kalınlığını eşit tutmaya özen gösterin ki eşit şekilde kızarabilsinler.

Malzemeler Listesi

* 1 adet büyük boy soğan* 150 gram kıyma
* 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
* 1 adet arpacık soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı irmik
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
* 1 adet yumurta akı
* 1 kase un
* 1 paket çıtır pane harcı
* 2 adet yumurta
* 3 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı halkalar halinde kesin. Ardından kıyma, ince kıyılmış dereotu, arpacık soğan, sarımsak, irmik, tuz, kırmızı biber, kekik, kimyon ve karabiberi bir kapta iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, soğan halkalarının üzerine yerleştirin. Yumurta akını ekleyip tekrar iyice karıştırın. Daha sonra un, pane ve yumurtaları sırasıyla geçirin. Bol kızgın yağda altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızaran köfteli soğan halkalarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis edin. Yanına ketçap, mayonez veya tercih ettiğiniz soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Köfteli soğan halkalarınızı farklı soslarla deneyebilirsiniz. Barbekü sosu, acı sos veya özel hazırladığınız bir sosla lezzetini katlayabilirsiniz. Yanında patates kızartması veya salata da servis edebilirsiniz.