Ev Yapımı Tuzlu Simit

Pastanelerdeki gibi lezzetli, kıyır kıyır tuzlu simit yapmak artık çok kolay! Bu tarifimizle, evinizde profesyonel lezzetler elde edebilirsiniz. Siz de enfes bir kahvaltı veya atıştırmalık için bu tarifi deneyin. Hazırlaması oldukça basit ve sonuç inanılmaz lezzetli. Malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen ürünlerden oluşuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu simitlere bayılacaklar. Hemen denemeye başlayın ve eşsiz lezzeti keşfedin!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet yumurta sarısı
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un (ilave edilebilir)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı şeker

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Geniş bir kapta yumurta sarısını, yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve sirkeyi çırpın. Daha sonra kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyin. Karışımı iyice çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve istediğiniz kalınlıkta açın. Çember şeklinde kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Altı kızarana kadar pişirmeye özen gösterin.

İpuçları

Fırından çıktıktan sonra simitlerin iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra daha kıtır kıtır olacaktır. Arzuya göre içine farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.