Muhteşem Tuzlu Kurabiye Tarifi
Çay saatlerinizin yeni gözdesi, ağızda dağılan tuzlu kurabiyeler! Bu tarifte, kıyır kıyır bir kıvam için birkaç özel püf nokta kullanıyoruz. Unutulmaz lezzetiyle, bu kurabiyeler herkesi kendine hayran bırakacak. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve pratik. Malzemeler çoğunlukla her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Siz de bu enfes lezzeti denemeden geçmeyin. Çaylarınızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu kıyır kıyır lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. İşte, ağzınızda dağılacak kadar lezzetli tuzlu kurabiye tarifi!
Gerekli Malzemeler
Kurabiye hamuru için; 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 tutam toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı çörek otu ve 3 su bardağı un. Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1 tutam susam.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, yumurta beyazını, üzüm sirkesini, toz şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve çörek otunu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açıp, kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısı, sıvı yağ ve susamı karıştırın. Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Soğuyan kurabiyeleri, sevdiklerinizle birlikte çay veya kahve yanında servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanında farklı içecekler de deneyebilirsiniz. Bu kıyır kıyır lezzet, misafirlerinizi de etkileyecektir. Çeşitlendirmek için üzerine farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Kısa sürede hazırlayıp, uzun süre saklayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.