Muhteşem Lezzet: Haşhaşlı Susamlı Kurabiye

Haşhaşlı susamlı kurabiyeler, nefis bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek. Ağızda dağılan kıtır kıtır dokusuyla, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak. Bu tarifte, haşhaş ve susamın eşsiz uyumunu, özel bir kurabiye hamuru ile birleştiriyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Sıcacık bir fincan çay veya kahve ile servis edebileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecektir. Özel günleriniz için de ideal bir ikram seçeneği olabilir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 125 gram margarin
* 1 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı haşhaş* 1/2 çay bardağı susam* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı un
* 120 gram çikolata (bitter, sütlü veya tercihinize göre)

Hazırlanış

Öncelikle margarini, yumurtayı ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın. Daha sonra pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yağlı karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. Haşhaş ve susamı da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra erittiğiniz çikolataya batırıp, tekrar soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

İpuçları

Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın. Pişirme süresi, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Çikolata yerine farklı soslar da kullanabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyerek kurabiyelerinize kişisel dokunuşlar katabilirsiniz.