Lezzetli Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı kurabiye tarifiyle, ağızda dağılan, tereyağlı ve çıtır çıtır bir lezzete hazır olun! Bu enfes kurabiyeler, yumuşak hamuru ve üzerini süsleyen çıtır haşhaş tohumlarıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle haşhaş severler için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Unutmayın, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı kullanmak hamurun kıvamı için çok önemli. Bu püf noktasıyla kurabiyelerinizin mükemmel bir kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Kurabiye hamuru için; 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı buğday nişastası, 2 su bardağı un ve yarım paket kabartma tozu gereklidir. Üzerini süslemek için ise; 1 adet yumurta akı, 1 su bardağı haşhaş tohumu ve 12 adet bütün ceviz kullanacağız. Malzemeleri doğru ölçülerde kullanmak, kurabiyenizin kıvamı ve lezzeti için son derece önemlidir.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra bu karışıma buğday nişastasını, unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta akıyla haşhaş tohumlarını karıştırın ve kurabiyelerin üzerine sürün. Üzerlerine cevizleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler tamamen soğuyana kadar fırın tepsisinde bekletin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.