Kıyır Kıyır Kurabiye Hazırlığı

Evde kolayca yapabileceğiniz, pastanelerdeki lezzete rakip kıyır kıyır kurabiyeler için tarifimiz burada! Bu enfes kurabiyeler günlerce tazeliğini koruyor, hatta buzlukta saklayarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Malzemelerin birleşimi ve pişirme tekniğiyle elde edilen mükemmel kıvam, ağızda dağılan bir lezzet deneyimi sunuyor. Hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, harika sonuçlar elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Unutmayın, her şey doğru ölçülerle başlıyor!

Gerekli Malzemeler

* 150 gram tereyağı veya margarin
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı mısır nişastası
* 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 1 çay bardağı fındık içi (veya istediğiniz diğer kuru yemiş)
* 1 paket vanilin
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 2-3 su bardağı un (eleme işlemine dikkat edin)

Süsleme ve Sunum

* 1 kase marmelat (çilek, kayısı veya tercih ettiğiniz bir çeşit)
* 1 yemek kaşığı eritilmiş çikolata (bitter, sütlü veya beyaz çikolata tercih edebilirsiniz)

Yapılış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra, yumuşamış tereyağı/margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kapta iyice çırpın. Ayrı bir kapta mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Üzüm sirkesini ve fındık içlerini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak, unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine marmelat sürüp, eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!