Nefis Tuzlu Kurabiye

Uzun süre tazeliğini koruyan, ağızda dağılan, kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu enfes tarifle, kavanozlarınızı doldurmaya hazır olun. Kurabiyeleriniz haftalarca taze kalacak, her ısırıkta lezzet patlaması yaşayacaksınız. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeler oldukça basit ve mutfağınızda muhtemelen zaten mevcut. Dilerseniz içine susam, çörek otu veya haşhaş gibi ek malzemeler de ekleyebilirsiniz. Deneyerek kendinize özel bir lezzet yakalayabilirsiniz. Bu tarifle sevdiklerinizi şımartabilir ve onları mutlu edebilirsiniz.

Malzemeler

İşte bu muhteşem tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Hazırlanışı

Tereyağını ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Yumurta sarılarını, yoğurdu, sirkeyi, mahlep, tuz, şekeri ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekillerde şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz. Bayatlamayan tuzlu kurabiyelerinizi hava almayan kaplarda saklayarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz. Afiyet olsun!