Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi destekleyecek enfes bir bal kabağı çorbası tarifiyle karşınızdayız. Zencefilin ferahlatıcı dokunuşuyla lezzetine lezzet katan bu çorba, hem pratik hem de son derece besleyici. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta vaktiniz kısıtlı olsa bile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz türden. Ailenizle keyifle paylaşabileceğiniz, her kaşıkta vücudunuzu şımartacak bir deneyim sunuyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu çorba, farklı mevsimlerde de sofralarınızın yıldızı olabilir. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bu çorba, sağlıklı beslenmeyi destekleyecek bir alternatif. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyerek, kış aylarına keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Malzemeler

Bu tarifte kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve çoğu ev mutfağında zaten mevcuttur. İşte ihtiyacınız olanlar:
* 500 gram bal kabağı* 1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 paket (200 ml) krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 küçük kase toz parmesan peyniri
* 1/2 demet taze dereotu (kıyılmış)

Hazırlanışı

Öncelikle bal kabağını soyup, çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın. Tereyağını orta ateşte eritin ve doğranmış bal kabağını 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra rendelenmiş zencefili ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip, bal kabağı yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Pişen bal kabağını blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından kremayı ekleyip, karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, servis yapmadan önce üzerine parmesan peyniri ve kıyılmış dereotu serpiştirin. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları

Bu çorbanın lezzetini daha da artırmak için birkaç püf nokta: Kabağın türüne göre pişirme süresi değişebilir, yumuşadığından emin olun. İsteğe bağlı olarak, çorbaya bir tutam karabiber veya kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir aroma için zencefil miktarını artırabilirsiniz. Süsleme için kızarmış kabak çekirdeği de kullanabilirsiniz.