Oğmaç Çorbası: Sıcacık Bir Lezzet
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, enerji verecek nefis bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu tarifle hazırlayacağınız oğmaç çorbası, hem doyurucu hem de lezzetli. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan oğmaç çorbası, kısa sürede sofranızda yerini alacak. Malzemeleri çoğu evde zaten mevcut olduğu için, zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. İster et suyu, ister sade su ile hazırlayabilirsiniz; tercihinize kalmış. Sonuçta ortaya sıcak, lezzetli ve doyurucu bir çorba çıkacak.Malzemeler: Hamur İçin
* 1 su bardağı un* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler: Çorba İçin
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 yemek kaşığı salça
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1,5 litre su (veya et suyu)
Hazırlanış:
1. Hamur malzemelerini (un, yumurta, tuz) derin bir kapta yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru incecik açın ve küçük kareler halinde kesin. Bu kareleri kaynar suya atıp 5 dakika kadar haşlayın. Haşlanan hamur parçalarını süzün ve bir kenara alın.2. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesi, ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
3. Tencereye 1,5 litre suyu (veya et suyunu) ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış hamur parçalarını ekleyin. 5-7 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!