Günlük hayatın monotonluğundan sıkılanlar için, enfes bir alternatif sunuyoruz: Kremsi ve doyurucu patates çorbası. Sıcacık bir kaseyle kendinizi şımartın! Mercimek veya ezogelin çorbasından farklı bir tat arayanlara özel bu tarif, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla da mutfağınızı ferahlatacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak. Bolca sebze içeren bu sağlıklı çorba, öğle veya akşam yemeklerinde ideal bir seçenektir. Hem hafif hem de doyurucu olmasıyla da öne çıkıyor.
Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 6 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı süt (veya krema), 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber, 5 dal taze maydanoz.
Hazırlanış
Öncelikle, patatesleri ve soğanı soyup, küp küp doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından, küp doğranmış patatesleri ekleyip, 5 dakika kadar daha kavurun. Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Patatesler yumuşadıktan sonra, çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Sütü, kuru naneyi ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, kısa süre daha kaynatın. Son olarak, taze maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Patates çorbasınızı, üzerine ekleyeceğiniz kızarmış ekmek parçalarıyla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İsterseniz çorbanızı, bir kaşık krema veya yoğurt ekleyerek daha kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz.