Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve doyurucu bir çorba arıyorsanız doğru yerdesiniz! Kıvamı, kokusu ve tadıyla tüm ailenin beğeneceği erişteli yoğurt çorbası tarifiyle, mutfağınıza sıcaklık katacaksınız. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, daha yoğun veya daha sulu bir kıvam elde edebilirsiniz. İçindekiler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilir. Siz de bu enfes çorbaya mutfağınızda yer açın! Hazırlık aşamaları oldukça kolaydır ve kısa sürede sofranızda olabilir. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kase erişte* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Ardından, suyu yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca, tuzu ve pul biberi ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurdu ve sütü çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı, kaynayan çorbaya azar azar ekleyin ve sürekli karıştırmaya devam edin. Yoğurt çorbasının kaynamamasına dikkat edin. Son olarak, erişteleri ekleyin ve eriştelere göre pişirme süresini ayarlayın. Piştikten sonra naneyi ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak, üzerine bir kaşık yoğurt veya pul biber ekleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

Yoğurdun kaynamaması için azar azar eklemek ve sürekli karıştırmak çok önemlidir. Daha kıvamlı bir çorba için un miktarını biraz artırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza kıyılmış taze dereotu veya maydanoz da ekleyebilirsiniz. Farklı bir tat için, pul biber yerine kırmızı biber veya karabiber kullanabilirsiniz. Çorbanızı sıcak servis etmeyi unutmayın!