Topalak Çorbası: Kış Aylarının Vazgeçilmezi

Doyurucu ve besleyici bir çorba arayışındaysanız, topalak çorbası tam size göre! Bu tarifle, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve pratik bir çorba hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri de genellikle evlerde bulunur. Her lokmasıyla kendinizi sıcak ve mutlu hissedeceksiniz. Özellikle soğuk havalarda enerji deposu olan bu çorbayı sıklıkla tercih edeceksiniz. İşte, tarifin detayları...

Malzemeler

* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
* 2 adet büyük diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı salça (domates salçası tercih edilebilir)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 fincan sıvı yağ
* 2 litre su
* 1 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 silme tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam kırmızı tatlı toz biber
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 1 büyük çay bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı domates salçası (ek olarak)
* 0.5 çay bardağı un
* 1 çay kaşığı (silme) nane
* 0.5 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağı ve sıvı yağını bir tencerede eritin. İnce ince kıyılmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış nohutları, suyu, tuzu, kuru nane, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip kaynatın. Ayrı bir kapta, köftelik bulgur, irmik, yumurta ve sıcak suyu çırpın. Bu karışımı kaynar çorbaya yavaşça ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Unu az miktarda su ile açıp çorbaya ilave edin. Domates salçasını, kimyonu ve kalan nane'yi ekleyip 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Çorbanız kıvam aldığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Topalak Çorbası Püf Noktaları

En lezzetli topalak çorbası için, malzemelerin taze olmasına ve pişirme sürelerine dikkat etmelisiniz. Bulgur ve irmiğin iyice pişmesi önemlidir. Arzuya göre üzerine limon sıkılabilir. Çorbanızı daha yoğun kıvamlı tercih ederseniz, un miktarını artırabilirsiniz. Deneyerek size en uygun kıvamı bulabilirsiniz.