Pürüzsüz ve lezzetli bir muhallebi için öncelikle 2,5 su bardağı sütü, 1 yemek kaşığı tepeleme unu, 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastasını, 2,5 yemek kaşığı şekeri, 1 paket vanilyayı ve 100 mililitre kremayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam yoğunlaştığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinin üzerine dilediğiniz kadar karamel sosu ekleyebilirsiniz. Soğuk servis edildiğinde daha güzel bir lezzet sunar. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de tadı enfes olan bir muhallebi deneyimi yaşatacak. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem tatlıya bayılacak!
Nefis Karamel Sosu
2,5 yemek kaşığı şekeri bir tencerede eritin ve karamelize olana kadar pişirin. Dikkatli olun, şeker çok çabuk yanabilir. 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) sıcak sütü yavaşça ekleyin ve karıştırın. 50 mililitre krema ve 1 çimdik deniz tuzunu da ekleyerek karamelin pürüzsüzleşmesini sağlayın. Sosu muhallebinin üzerine gezdirin. Karamelin güzel bir kıvamda olması için sıcak sütü yavaşça eklemek önemlidir. Daha yoğun bir karamel isterseniz, şeker miktarını biraz artırabilirsiniz. Hazırladığınız karamel sosu hemen kullanabilir veya buzdolabında saklayabilirsiniz.
Çıtır Çıtır Milföy Kırıntıları
2 adet milföy hamurunu küçük parçalar halinde kesin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. Pişen milföy kırıntılarını soğumaya bırakın. 1 çay kaşığı file badem ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ile süsleyin. Kırıntıları hazırlamak oldukça basittir. Fırında pişirme süresi, fırınınıza bağlı olarak değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var. Çıtır çıtır milföy kırıntıları, muhallebinin ve karamel sosunun lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlar. Hazırladığınız milföy kırıntılarını muhallebinin üzerine serpiştirerek sunumunuzu zenginleştirin.
Sonuç
Bu tarifle pürüzsüz, lezzetli bir muhallebi, enfes bir karamel sos ve çıtır çıtır milföy kırıntıları bir araya gelerek unutulmaz bir tatlı deneyimi sunuyor. Afiyet olsun!