Karadeniz'in Lezzetli Sürprizi: Hamsili Pilav
Bu tarifte, mısır unuyla çıtır çıtır kızartılmış hamsiler eşliğinde, kuş üzümü, nane ve yenibaharın enfes aromasıyla harmanlanmış, tane tane bir pilav deneyimi sunuyoruz. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan tarifimiz, hem günlük yemeklerinizde hem de özel gün sofralarınızda gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden biri olan hamsili pilav, şimdi sizin mutfağınıza geliyor. Tarifin her aşamasını adım adım takip ederek, en güzel sonucu elde edebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes lezzetle büyülenecekler.Malzemeler ve Hazırlık
Hamsi Hazırlığı: 1,5 kg hamsiyi temizleyip yıkayın. 1 su bardağı mısır unu ve 1 çay kaşığı tuz ile iyice karıştırın.Pilav Hazırlığı: 5 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın. 2 adet ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve 1,5 yemek kaşığı kuş üzümünü ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. 2 su bardağı baldo pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Ardından, pirincin üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Pişen pilavı dinlendirin.
Servis Hazırlığı: 3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada eritin. 1 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra, hamsi karışımını tavaya ekleyin ve her iki tarafı da altın sarısı kızarana kadar kızartın. 12 adet hamsiyi ayrı bir tavada kızartıp, pilavın üzerine süs olarak yerleştirin. Pişen pilavın üzerine limon suyu sıkın ve 1/2 demet ince kıyılmış dereotu serpin.