Nefis Bir Lezzet: Kağıtta Levrek

Bu tarif, enfes lezzeti ve kolay hazırlanışı ile favori yemeklerinizden biri olacak. Levrek filetosunun sulu ve yumuşak dokusunu, ekşi limon ve aromatik baharatların eşsiz uyumu ile deneyimleyeceksiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için ideal. Misafirlerinizi etkileyecek kadar şık, aynı zamanda yapımı o kadar kolay ki, mutfakta yeni başlayanlar bile rahatlıkla yapabilir. Deneyin ve lezzet şöleninin tadını çıkarın! Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet levrek fileto
* 1 adet limon
* 1/4 bağ taze maydanoz
* 2-3 adet defne yaprağı
* 3-4 diş sarımsak
* 3-4 adet kokteyl domates
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet orta boy soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 dal taze kekik
* 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patatesleri ve soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Levrek filetosunu yıkayıp kurulayın. Limonu ikiye bölüp, suyunu sıkın. Bir fırın kabına zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Patatesleri, soğanı, sarımsağı ve defne yapraklarını ekleyip, orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Kokteyl domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp, soteye ekleyin. Kekik yapraklarını da ekleyip karıştırın. Levrek filetosunu sote karışımının üzerine yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkın ve tuz serpin. Maydanozu incecik doğrayıp, levrek üzerine serpiştirin. Fırın kabını fırın kağıdıyla kapatarak, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen levrek filetosunu servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.