Lezzetli Izgara Sebzeler

Izgarada pişmiş sebzelerin enfes lezzetini keşfedin! Bu tarifle, sağlıklı ve doyurucu bir sebze salatası hazırlayacaksınız. Taze ve mevsim sebzelerinin ızgara aromasını, özel vinegret sosuyla birleştirdiğimiz bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu salata, hem hafif bir öğün hem de yan yemek olarak mükemmel bir tercih. Her lokmada, ızgaranın eşsiz lezzeti ve taze sebzelerin doğal aromasını hissedeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem salatanın tadına bayılacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Izgara Sebzeler İçin

* 1 adet havuç
* 2 adet baby patlıcan
* 2 adet baby kabak
* 3 adet mantar
* 1 adet kapya biber
* 4 adet cherry domates
* 4 adet brokoli
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 150 gram yeşillik karışımı

Vinegret Sosu

* 1/3 çay bardağı balzamik sirke
* 1 yemek kaşığı hardal
* 1/3 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanış

Öncelikle, sebzeleri yıkayıp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Havucu, patlıcanı, kabakları ve mantarları orta boyda dilimler halinde kesin. Kapya biberi de iri parçalar halinde doğrayın. Brokolileri küçük çiçeklere ayırın. Cherry domatesleri ise ikiye bölün. Hazırladığınız sebzeleri, sıvı yağ, kırmızı biber ve karabiberle iyice karıştırın. Daha sonra, ızgarada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen sebzeleri bir kenara alın. Bu sırada, vinegret sosunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için, balzamik sirkeyi, hardalı, zeytinyağını, ince kıyılmış kuru soğanı, karabiberi, tuzu ve şekeri bir kapta çırpın. Pişen sebzeleri ve yeşillikleri bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız vinegret sosunu gezdirin ve iyice karıştırın. Servis etmeden önce birkaç dakika bekletin. Afiyet olsun!