Lezzetli ve Besleyici Terbiyeli Tavuk Haşlama Çorbası

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, doyurucu ve lezzetli bir terbiyeli tavuk haşlama çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de enfes tadıyla tüm ailenizi mutlu edecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve genellikle mutfağınızda bulunan malzemelerden oluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem sağlıklı hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu çorba, misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir yemek. İçinde bolca sebze ve protein bulunması sayesinde de oldukça besleyici. Siz de bu tarifi deneyerek, soğuk günlerde kendinizi şımartın.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes terbiyeli tavuk haşlama çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 5-7 adet tavuk but, 3 adet patates (küp doğranmış), 4 adet havuç (dilimlenmiş), 1 adet kuru soğan (kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı zerdeçal, 1 tutam maydanoz (kıyılmış). Terbiyesi için ise: 1/2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı su, 1/2 adet limonun suyu.

Hazırlanış Adımları

Öncelikle, tavuk butları yıkandıktan sonra tencereye alınır ve üzerine 5 su bardağı su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra, orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir. Daha sonra, kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsak sıvı yağda hafifçe kavrulur. Küp doğranmış patates ve dilimlenmiş havuçlar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Kavrulan sebzeler, haşlanan tavuk suyuna eklenir. Tuz, karabiber ve zerdeçal da ilave edilerek, sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Ayrı bir kapta, un, su ve limon suyu iyice çırpılır. Bu terbiye, çorbanın içine yavaşça eklenir ve sürekli karıştırılarak kaynatılır. Çorba kıvam alana kadar pişirmeye devam edilir. Son olarak, kıyılmış maydanoz eklenerek çorba ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edilir.

Servis Önerileri

Bu lezzetli terbiyeli tavuk haşlama çorbası, yanında limon dilimleri ile servis edilebilir. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya krema da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!