Nefis Bir Ezogelin Çorbası Hazırlığı

Bu tarifle, tadına doyamayacağınız, kaşık kaşık yudumlayacağınız muhteşem bir ezogelin çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da pratik. Az vaktiniz olsa bile, bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir kıvam tercih ediyorsanız biraz daha az su kullanabilirsiniz. Ayrıca, üzerine bir kaşık yoğurt veya limon ekleyerek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Taze nane ile servis etmek de çorbanıza ayrı bir aroma katacaktır. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı pirinç
* 1 yemek kaşığı bulgur
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1,5 litre sıcak su

Pratik Hazırlanış

Öncelikle, soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencerede eritin. Doğradığınız soğanı ve sarımsakları tencereye ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra, kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru tencereye ilave edin ve bir süre daha kavurun. Salçayı ekleyip, malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, sıcak suyu ekleyin. Tuz, nane ve pul biberi de ilave edip, malzemeleri iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak, çorbanın kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Pireleri yumuşayana ve çorba kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.

Servis Önerileri

Ezogelin çorbanızı taze ekmek ile servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyerek farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.