Tarif Hakkında

Bu tarifle hazırlayacağınız pankekler, Hindistan cevizi aromasıyla enfes bir lezzet sunuyor. Bal ya da tahin-pekmez gibi ilavelerle de damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize mükemmel bir alternatif olacak bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz de bu enfes coco aromalı pankeklerden çok hoşlanacaklardır. Özellikle Hindistan cevizini sevenler için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı tadın!

Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 5 yemek kaşığı süt
* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
* 2 çay kaşığı kabartma tozu (karbonat yerine)
* 1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle yumurtayı bir kapta çırpın. Ardından sütü, yulaf ezmesini, rendelenmiş Hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
2. Daha sonra Hindistan cevizi yağını ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Çok koyu olursa, biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
3. Önceden ısıtılmış ve yağlanmış bir tavada, her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin. Pişen pankekleri servis tabağına alın.
4. Dilediğiniz gibi bal, tahin-pekmez veya meyve gibi soslarla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak tüketmeniz önerilir. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bu coco pankek tarifini daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf nokta: Taze Hindistan cevizi kullanmaya özen gösterin. Kabartma tozunu taze olduğundan emin olun. Pankekleri pişirdiğiniz tavayı orta ateşte tutun. Çok hızlı pişirmeyin.