Bu tarifte, hazır yufka kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir Beyti sarma sunuyoruz. Öncelikle, lezzetli iç harcımız için ihtiyacımız olan malzemeler şunlardır: 800 gram az yağlı kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 3 dilim bayat ekmek içi (sütüyle ıslatılmış), 1 adet yumurta, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyon. Bu malzemeleri iyice karıştırarak kıyma harcımızı hazırlayacağız. Ekmek içi, kıymanın daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz, pul biber de ekleyebilirsiniz. Hazırlanan harç, yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilmelidir. Bu, harcın daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır.
Beyti Sarma Hazırlama Aşamaları
Sarma için gerekli olan malzemeler ise; 4 adet hazır yufka, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sudur. Yufkaları zeytinyağı ve su karışımıyla ıslatarak yumuşatacağız. Bu sayede yufkalar kolayca sarılacak ve kurumayacaktır. Islatma işlemi için bir fırça kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Daha sonra, hazırladığımız kıyma harcından her bir yufkanın üzerine eşit miktarda yayıp, sıkıca sarıyoruz. Sarılan sarmalaı yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Sos ve Sunum
Sarmalaarın üzerini soslamak için ise; 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı su, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biber kullanacağız. Tüm malzemeleri bir tencerede kaynatıp, hazırladığımız Beyti sarmaların üzerine gezdiriyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra, sarımsaklı yoğurt, dövülmüş ceviz ve maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz. Bu enfes Beyti sarma tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir lezzet deneyimi sunacak.