Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek: Havuçlu Patates Oturtma
Akşam yemekleriniz için farklı bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Havucun enfes dokunuşuyla hazırlanan patates oturtma, hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de sağlıklı bir seçenek sunacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlaması kolay ve son derece lezzetli olan bu yemeği denemeden geçmeyin. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Özellikle çocukların sebze tüketimini artırmak için mükemmel bir yöntem olabilir. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
* 500 gram kıyma * 3 adet orta boy patates * 3 adet orta boy havuç * 1/2 demet taze maydanoz * 1 adet orta boy soğan * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 1 yemek kaşığı biber salçası * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı zerdeçal * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı kekik * 1 su bardağı sıcak su * 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış
Öncelikle patatesleri ve havuçları yıkayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Biber salçası, domates salçası, pul biber, zerdeçal, karabiber, tuz, kimyon ve kekiği ekleyip 2 dakika daha kavurun. Doğranmış patates ve havuçları tencereye ilave edin. Üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte patatesler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeği blenderdan geçirip püre haline getirin. (İsterseniz püre yapmadan da servis edebilirsiniz) Maydanozu ince ince doğrayıp püreye karıştırın. Fırın kabına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Havuçlu Patates Oturtma: Tarifin Püf Noktaları
Bu patates ve havuçpüreli yemeğin lezzetini artırmak için birkaç ipucu: Taze baharatlar kullanın, patatesleri ve havuçları eşit büyüklükte doğrayın, kıymayı iyice kavurun. Fırında pişirmeden önce, püreye biraz krema veya süt ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğin daha kremsi bir kıvam almasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!