Nefis Havuçlu Kurabiyeler
Bu tarif, sizleri enfes bir lezzetle buluşturacak, havuç dolgulu kurabiye tarifi. Hazırlaması kolay ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu kurabiyeler, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Ahududu sosu ile servis edildiğinde ise lezzeti katlanarak artıyor. İşte, tarifin ayrıntıları:
Malzemeler
Kurabiye Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 125 gram margarin
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Havuç Dolgusu için:
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Süsleme için:
- 1 paket ahududu sosu (veya istediğiniz başka bir meyve sosu)
Hazırlanış
Öncelikle havuç dolgusunu hazırlayın. Rendelediğiniz havuçları, şekeri, tarçını ve Hindistan cevizini bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra kurabiye hamurunu hazırlamak için yumurtaları, margarini ve pudra şekerini çırpın. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı ince bir şekilde açın ve üzerine havuçlu dolguyu yayın. Diğer hamur parçası ile kapatın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine ahududu sosunu gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha lezzetli havuç dolgulu kurabiye için havuçları iyice rendelemeye özen gösterin. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini kendi fırınıza göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz kurabiyelerin üzerine fıstık, ceviz gibi kuru yemişler de ekleyebilirsiniz.