Muhteşem Bir Tat: Haşhaşlı Limonlu Revani

Bir dilim aldıktan sonra kendinizi durduramayacağınız, enfes bir revani tarifiyle karşınızdayız! Bu lezzetli haşhaşlı limonlu revani, eşsiz aromasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Yumuşacık dokusu ve ferahlatıcı lezzetiyle, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Siz de bu eşsiz lezzeti deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir ikramda bulunabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor.

Malzemeler

Revani İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 5-6 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon suyu

Krem Şanti İçin:

  • 2 paket krem şanti
  • 400 mililitre soğuk süt

Hazırlanışı

Revaninin Hazırlanması:

Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, vanilin ve haşhaş tohumunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Şerbetin Hazırlanması:

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krem Şantinin Hazırlanması:

Soğumuş olan revaninin üzerine soğuk süt ile çırpılmış krem şantiyi yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.