Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi: Hardal Soslu Avokadolu Karides

Bildiğiniz ve sevdiğiniz deniz ürünlerini bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkaracak tarifimizle karşınızdayız! Jumbo karideslerin, krema kıvamındaki avokado sosuyla buluşması, damakta unutulmaz bir deneyim bırakıyor. Sızma zeytinyağı ve hardalın eşsiz uyumu, bu lezzeti zirveye taşıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de haftalık menülerinizde şık bir seçenek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacaklar. Deniz ürünlerini sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat! Hemen malzemeleri temin edip, bu muhteşem karides tarifini denemeye başlayın!

Malzemeler: Karides ve Sos İçin

  • 250 gram jumbo karides
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber

Malzemeler: Lezzetli Avokado Sosu İçin

  • 3 adet olgun avokado
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet limon suyu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş kişniş tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hazırlanış: Adım Adım Hardal Soslu Avokadolu Karides

Öncelikle, karidesleri temizleyip yıkayın. Daha sonra, küçük bir tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya karidesleri, ince doğranmış soğanı, maydanozu, üzüm sirkesini ve karabiberi ekleyin. Karidesler pembeleşene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) pişirin. Pişen karidesleri bir süzgeçten geçirip suyunu iyice süzün. Ayrı bir kapta, olgun avokadoları çatal yardımıyla iyice ezin. Ezilen avokadolara hardalı, zeytinyağını, limon suyunu, kalan maydanozu, kişniş tohumunu, tuzu ve karabiberi ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Pişmiş karidesleri avokado sosuna ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hardal soslu avokadolu karidesleri servis tabağına alın ve hemen afiyetle tüketin. İsterseniz yanında limon dilimleri ve ekmek ile servis edebilirsiniz.