Patatesli Kahvaltı Keki: Kolay ve Lezzetli Bir Tarif

Bu tarif, kahvaltılarınıza pratik ve doyurucu bir lezzet katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu patatesli kahvaltı keki, hem hafif hem de besleyici özelliğiyle öne çıkıyor. Mısır unu ve patatesin muhteşem uyumu, kekin dokusuna farklı bir lezzet katıyor. Özellikle yoğun ve hızlı geçen günlerde zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak bu tarif, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. İçerisindeki peynir ve maydanoz ile damak tadınıza mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek bu tarifi hemen deneyin!

Malzemeler

* 4 adet yumurta
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı un
* 2 paket kabartma tozu (Önceki tarifte hata vardı, 2 paket olmalı)
* 1 adet haşlanmış patates (küçük boy)
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 5-6 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı

1. Öncelikle haşlanmış patatesi iyice ezin. Daha sonra yumurtaları, yoğurdu, sütü ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Ardından ezilmiş patatesi, mısır ununu, unu, tuzu, kabartma tozunu, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Patatesli Kahvaltı Keki: Servis Önerileri

Bu lezzetli kahvaltı kekini, yanında çay, kahve, süt veya meyve suyu ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri ya da yoğurt ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz.