Bu tarifte, yaban mersinli sos dışında hiçbir pişirme işlemi yok! Labne peynirinin hafifliği ile öne çıkan bu cheesecake tarifi, pratikliği ve lezzetiyle sizi büyüleyecek. Öncelikle, 3 paket yulaflı bisküviyi 75 gram eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, kalıbınızın tabanına bastırarak bir taban oluşturun. Buzdolabında 15 dakika kadar bekleterek tabanınızın sertleşmesini sağlayın. Ardından, krema hazırlığına geçebilirsiniz. 750 gram labne peyniri, 250 ml. krema, 250 gram pudra şekeri ve 1 adet limon suyunu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizden emin olun. Hazırladığınız kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirmeye bırakın. Bu süre zarfında yaban mersinli sosunuzu hazırlayabilirsiniz.
Yaban Mersinli Sos
Yaban mersini sosu için, 400 gram yaban mersini, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 1/2 su bardağı portakal suyu ve 1 adet rendelenmiş portakal kabuğunu bir tencerede orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak 5-7 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sos kıvam alana kadar karıştırmayı ihmal etmeyin. Soğumasını bekleyin.
Sunum ve Servis
Soğumuş yaban mersinli sosunu, buzdolabında dinlendirdiğiniz cheesecake'in üzerine yayın. Üzerini 1 su bardağı taze yaban mersini ile süsleyebilirsiniz. Servis etmeden önce en az 30 dakika daha buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir. Bu enfes ve hafif cheesecake'i dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!