Nefis Glutensiz Bir Lezzet: Yoğurtlu Karabuğday Çorbası

Tadına herkesin bayılacağı, kaşık kaşık içilecek enfes bir glutensiz yoğurtlu karabuğday çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu pratik ve sağlıklı tarif, hem besleyici hem de oldukça lezzetli. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve midenizi doyuracak bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve kısa süre içinde enfes bir çorba sofranızda yerini alacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Hadi, hep birlikte bu enfes çorbaya dalalım!

Malzemeler

* 1 su bardağı (bir parmak eksik) karabuğday* 1 çay bardağı haşlanmış nohut
* 1/2 kilogram yoğurt (tercihen koyun veya keçi yoğurdu)
* 1 yemek kaşığı içme suyu
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

1. Öncelikle, karabuğdayı bol suda iyice yıkayın. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, yaklaşık 20-25 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra biraz daha su ekleyerek kıvamını kontrol edebilirsiniz. Karabuğdayın pişmiş olup olmadığını kontrol etmek için bir tanesini tadabilirsiniz.
2. Karabuğday pişerken haşlanmış nohutları hazırlayın. Haşlanmış nohut yoksa, kuru nohutu önceden bir gece suda bekletin ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın.
3. Pişen karabuğdayı bir kapta ezin. Çok pürüzsüz olması gerekmez, hafif parçalar kalabilir. Daha sonra içerisine haşlanmış nohutları ekleyin.
4. Ayrı bir kapta yoğurdu, içme suyunu, tuzu, kuru naneyi ve pul biberi iyice çırpın. Yoğurdun sulu olmasını önlemek için yavaşça karıştırın.
5. Ezilen karabuğday ve nohut karışımına yoğurtlu karışımı ekleyin ve güzelce karıştırın. Tadına bakarak tuzunu ayarlayabilirsiniz.
6. Çorbanızı servis kaselerine paylaştırın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine birkaç damla zeytinyağı ya da taze doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu glutensiz karabuğday çorbası, soğuk havalarda sıcak olarak tüketilebileceği gibi, yaz aylarında soğuk olarak da servis edilebilir. Yanında pide, ekmek ya da çeşitli turşularla servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine kızarmış soğan veya kızarmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz.