Glutensiz ve Lezzetli Bir Pilav
Bu tarifte, glutensiz ve bol sebzeli bir greçka (karabuğday) pilavı hazırlayacağız. Tat olarak sebzeli bulgur pilavına oldukça yakın olan bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde kolayca bulunabiliyor. Aile yemeklerinizde veya yan yemek olarak tercih edebileceğiniz bu pilav, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre özelleştirilebilir. Deneyerek kendinize ait bir tarif yaratabilirsiniz. Özellikle gluten intoleransı olanlar için harika bir alternatif. Sıradışı bir lezzet deneyimi için hemen denemenizi öneriyoruz.Malzemeler ve Hazırlık
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 adet orta boy soğan (küçük doğranmış)
- 1 adet acı biber (incecik doğranmış)
- 3 adet kapya biber (küçük doğranmış)
- 200 gr mantar (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze)
- 2 diş sarımsak (incecik doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz (kıymış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Su (karabuğdayı pişirmek için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tercih ettiğiniz yağ)
Pişirme Süreci
1. Öncelikle, zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Doğranmış soğanı, sarımsağı ve acı biberi ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.2. Ardından, kapya biberleri ve mantarları ekleyip 5-7 dakika daha soteleyin.
3. Karabuğdayı yıkayıp tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin (karabuğdayın üzerinde yaklaşık 2 parmak kadar su olmalı). Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal ve naneyi ekleyin.
4. Kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin veya karabuğday yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektiğini görürseniz, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
5. Piştikten sonra, bezelyeleri ve maydanozu ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirin.
6. Servis etmeden önce, biraz dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.