Fırınsız Lezzet: Bal Kabaklı Cheesecake

Bu enfes cheesecake tarifiyle sonbaharın tadını çıkarın! Hem pratik hem de ekonomik olan bu tarif, fırına gerek kalmadan hazırlanıyor. Nefis bal kabağı tadıyla tüm damakları şenlendirecek bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İşte size sıcacık bir sonbahar akşamında keyifle tüketebileceğiniz, zahmetsiz bir lezzet. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve hızlıdır, malzemeleri de her yerde kolayca bulabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve yaygın olarak bulunabiliyor. İşte, lezzetli bal kabaklı cheesecake'inizi hazırlamak için gerekenler:
* 1 kalın dilim bal kabağı
* 1,5 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1 paket bisküvi (tercihen sade)
* 80 gram tereyağı (eritilmiş)
* 150 gram labne peyniri
* 200 gram süzme yoğurt
* 3/4 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı tahin
* 2-3 yemek kaşığı tahin (süsleme için)
* 3-4 yemek kaşığı ceviz (süsleme için)

Hazırlanış

Öncelikle bal kabağını, şekeri ve suyu bir tencerede kaynatıp, püre haline getirin. Daha sonra bisküvileri rondodan geçirip, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Bu karışımı kalıbın tabanına yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta labne, yoğurt, pudra şekeri ve yarım çay bardağı tahini iyice çırpın. Hazırladığınız bal kabağı püresini bu karışıma ekleyip, tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı bisküvili taban üzerine yayın ve en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine tahin ve ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun!