Fırına Girmeden Hazırlanan Lezzet: Tahinli Cheesecake
Görüntüsü kadar lezzetiyle de büyüleyen, pratik bir cheesecake tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifte fırın kullanmıyor, ayrıca yumurta da yok. Sadece birkaç basit malzemeyle enfes bir tahinli cheesecake hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin kalitesi, sonucun lezzetini doğrudan etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler tercih edin. Hazırlık süreci oldukça kısa, bu yüzden kısa sürede ağzınızda dağılacak bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Deneyimli aşçılar bile bu tarifin pratikliğine hayran kalacak. İsterseniz sevdiklerinize sunabilir isterseniz kendiniz için hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz, hem görsel şölen sunuyor hem de damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.Malzemeler ve Hazırlık
Bu kolay tahinli cheesecake için ihtiyacınız olan malzemeler:Kuru Taban İçin: 1,5 paket yulaflı bisküvi, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çimdik tuz.
Kremalı Karışım İçin: 200 mililitre krema (çırpılmış), 400 gram labne peyniri, 1/2 su bardağı tahin, 3/4 su bardağı pudra şekeri.
Süsleme İçin: 4 yemek kaşığı tahin helvası, 3 yemek kaşığı susam krokan.
Öncelikle, yulaflı bisküvileri rondodan geçirip ince bir toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı, pudra şekeri ve tuz ile karıştırıp, kek kalıbının tabanına yayın. Buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Krema, labne peyniri, tahin ve pudra şekerini mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın. Üzerini tahin helvası ve susam krokan ile süsleyip en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyip servis edin.