Fırında Lokum Gibi Kuzu Eti: Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes tarif, mis gibi baharatlarla harmanlanmış, ağızda dağılan kuzu etinin, taze sebzelerle buluşmasını sağlıyor. Fırında pişirme yöntemi sayesinde et lokum gibi yumuşak ve sulu kalırken, sebzeler de mükemmel bir lezzet dengesi oluşturuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lokum gibi kuzu etinin tadına bayılacak! Hazırlığı oldukça basit olan bu tarifi, hafta içi akşam yemekleri için de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Siz de farklı ve lezzetli bir et yemeği denemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Malzemeleri hazırladıktan sonra, adım adım tarifi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, bu tarifte kullanılan baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Fırında Kuzu Eti İçin Malzemeler

* 6 adet kuzu pirzola
* 4 adet patates (küp doğranmış)
* 3 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
* 3 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
* 2 adet domates (dilimlenmiş)
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1,5 su bardağı sıcak su

Fırında Lokum Gibi Kuzu Eti Tarifi: Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri, biberleri ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Kuzu pirzolaları derin bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, salça, tuz, pul biber ve kekiği ekleyin. Baharatlar pirzolaların her tarafına iyice yaysın. Doğradığınız sebzeleri de aynı kaba ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışımı fırın tepsisine aktarın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 1 saat veya kuzu eti iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi, kuzu etinin kalınlığına göre değişebilir. Pişirme işlemi bittikten sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!