Fırında Lokum Gibi Kuzu Eti: Malzemeler ve Hazırlık
Bu enfes tarif, mis gibi baharatlarla harmanlanmış, ağızda dağılan kuzu etinin, taze sebzelerle buluşmasını sağlıyor. Fırında pişirme yöntemi sayesinde et lokum gibi yumuşak ve sulu kalırken, sebzeler de mükemmel bir lezzet dengesi oluşturuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lokum gibi kuzu etinin tadına bayılacak! Hazırlığı oldukça basit olan bu tarifi, hafta içi akşam yemekleri için de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Siz de farklı ve lezzetli bir et yemeği denemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Malzemeleri hazırladıktan sonra, adım adım tarifi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, bu tarifte kullanılan baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Fırında Kuzu Eti İçin Malzemeler
* 6 adet kuzu pirzola* 4 adet patates (küp doğranmış)
* 3 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
* 3 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
* 2 adet domates (dilimlenmiş)
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1,5 su bardağı sıcak su