Fırında Vişneli Bamya Kızartması: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Bu enfes ve pratik fırında vişneli bamya kızartması tarifi, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de damak zevkinizi şımarmanızı sağlayacak. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Özel günlerinizde veya hafta içi akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. İşte bamya kızartmanız için gerekli malzemeler:
* 500 gram taze bamya* 1 baş sarımsak (incecik doğranmış)
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 su bardağı taze veya konserve vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1/2 çay kaşığı tuz (yoğurt için)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)

Hazırlanış

Öncelikle, bamyaları yıkayıp iyice kurulayın. Sonrasında, soğanı ve sarımsağı zeytinyağı ile birlikte orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ardından, bamyaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Vişneleri ve limon suyunu ekleyip, her şeyin iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra, hazırladığınız bamya karışımını fırın tepsisine yayın. Ayrı bir kapta yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu çırpıp, bamyaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!