Fırında Çipura Güveci Tarifi

Lezzetli ve pratik bir balık yemeği arayanlar için mükemmel bir tarif! Bu enfes çipura güveci, fırında kolayca hazırlanarak sofralarınıza şıklık katıyor. Az malzemeyle büyük lezzet elde etmek isteyenler için ideal. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarif, her damak zevkine hitap edecek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede masanızda. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!

Malzemeler

* 2 adet çipura filetosu
* 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (halka doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
* 1 adet domates (dilimlenmiş)
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 adet defne yaprağı
* Taze kekik (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri, soğanları ve biberi zeytinyağı ve tereyağı ile hafifçe kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Baharatları (tuz, pul biber, defne yaprağı) ilave edin. Hazırladığınız sebze karışımını fırın kabına yayın. Üzerine çipura filetolarını yerleştirin ve limon suyu ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak taze kekik ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Çipura filetoları kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli çipura güvecini yanında bulgur pilavı veya patates püresiyle servis edebilirsiniz. Taze yeşillikler de sofranızı zenginleştirecektir.