Nefis Fırında Bamya Kızartması

Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, fırında bamya kızartması tam size göre! Bu tarifimizle çıtır çıtır, baharatlı ve ağızda dağılan bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça besleyici. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes bamya kızartmasını çok sevecek. İşte size adım adım tarifi; denediğinizde pişman olmayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen çoğunu zaten mutfağınızda bulabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Malzemeler

Bamya Karışımı:

  • 500 gram taze bamya
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yoğurt Sosu (İsteğe Bağlı):

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı

Öncelikle bamyaları iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra, derin bir kapta bamyaları, mısır unu, sıvı yağ, tuz, kimyon, kırmızı biber, köri ve karabiberi iyice karıştırın. Bamyaların her tarafının baharatlı karışımdan eşit miktarda almasını sağlayın. Fırın tepsisini yağlayıp, karıştırdığınız bamyaları tek sıra halinde tepsiye dizin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Arzu ederseniz, yoğurt sosunu hazırlamak için; süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Pişen bamya kızartmalarını yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!