Fırında Karnabahar: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden karnabaharı farklı bir şekilde denemek ister misiniz? Bu tarifimizde, haşlanmış karnabaharı, lezzetli ve sağlıklı bir kıymalı-salçalı sosla harmanlayıp fırında pişiriyoruz. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu yemek, sevdikleriniz tarafından da büyük beğeni toplayacak. Hazırlanması oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka deneyin. Hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek sunuyor. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz, damak zevkinize uygun şekilde baharatlarını ayarlayabileceğiniz harika bir tarif. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu yemeği, yanında pilav veya yoğurtla servis edebilirsiniz.

Malzemeler: Karnabahar ve Sos İçin

Karnabahar Haşlama İçin:

* 1 adet orta boy karnabahar* 1,5 litre su
* 1 tatlı kaşığı un

Kıymalı Sos İçin:

* 200 gram orta yağlı kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
* 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 3/4 su bardağı sıcak su
* 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı: Adım Adım Karnabahar Tarifi

Öncelikle karnabaharı küçük parçalara ayırıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlama işlemi yaklaşık 10-15 dakika sürmelidir. Haşlanan karnabaharı süzün ve bir kenara alın. Ardından, ayrı bir tencerede, soğanı ve havucu ayçiçek yağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyerek baharatlandırın. Sıcak suyu ekleyip, sosun kıvamını ayarlayın. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Haşlanmış karnabaharı sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.