Fırında Lezzet Şöleni: Peynirli Biber Dolması

Bu tarifimizde kıyma kullanmadan, fırında enfes bir peynirli biber dolması hazırlayacağız. Nefis bir lezzet arayanlar için ideal olan bu tarif, pratikliği ve kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlama aşaması oldukça kısa sürüyor. Sıcak servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacak. Özel günlerinizde veya hafta sonu yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 6 adet dolmalık biber* 1,5 su bardağı beyaz peynir (tercihen lor peyniri)
* 1 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı süt
* 2 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı ve Püf Noktaları

Öncelikle dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin ve saplarını kesin. İç kısımlarını temizleyin. Daha sonra, derin bir kapta beyaz peyniri, yumurtayı, sütü, kıyılmış maydanozu, sarımsağı ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı biberlerin içine doldurun. Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve dolmalık biberleri aralıklı olarak dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresi biberlerin boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Pişen biberleri sıcak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!