Muhteşem Fırınlanmış Patates Püresi Tarifi

Bu tarif, enfes lezzeti ve kremamsı kıvamıyla sofralarınıza şıklık katacak fırınlanmış patates püresinin nasıl yapılacağını adım adım anlatıyor. Haşlanmış patateslerin tereyağı, süt ve baharatlarla buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Özellikle yanında et yemekleriyle servis edildiğinde mükemmel bir uyum yakalıyor. Üstelik, tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabiliyor. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi denemek ve sevdiklerinizi şaşırtmak için hemen mutfağa koşun. Hazırlık süresi oldukça kısa olup, fırınlama süresiyle birlikte yaklaşık 45 dakika içinde sofranızda yerini alıyor. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 5 adet büyük boy haşlanmış patates* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı süt
* 1/4 adet muskat cevizi rendesi
* 80 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 5 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 25 gram rendelenmiş kaşar peyniri (süslemek için)
* 4 dilim burger peyniri (süslemek için)

Hazırlanış

Öncelikle haşlanmış patatesleri kabuklarından ayırıp püre haline getirin. Ardından, eritilmiş tereyağını, sütü, tuzu ve muskatı ekleyerek iyice karıştırın. Püreye ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra, 80 gram rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip, tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Hazırladığınız patates püresini fırın kabına aktarın ve üzerine kalan rendelenmiş kaşar peyniri ile burger peynirlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, peynirler kızarana ve hafifçe kabuk bağlayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!